Kop dansmariekes

Over de Dansmariekes

De Dansmariekes zijn alweer enige maanden met veel plezier aan het trainen. Naast de prachtige, traditionele gardedansen zullen de dansmariekes ook dit jaar weer mooie showdansen opvoeren. De dansen zijn ontworpen door onze choreografe Lonneke Hinnen, met behulp van Renske Hoeksema.

 

Junioren dansmariekes

© Fotografie Studio Royale

 

De Junioren Dansmariekes

De Junioren Dansmariekes bestaan dit jaar uit achttien meiden. Vier meiden dansen voor het eerst mee: Floor Schouls, Suze Duivenvoorde, Nina van Steijn en Floor Vendel.

 

De Junioren Dansmariekes laten een dans zien uit de musical Shrek. Alle sprookjesfiguren van de musical komen tot leven in het sprookjesbos. We kennen allemaal het verhaal van de groene Oger, genaamd Shrek, die samen met Ezel op pad gaat om de mooie prinses Fiona te bevrijden uit haar hoge toren. Maar laten we juist de sprookjesfiguren niet vergeten in dit verhaal! Roodkapje, De Grote Boze Wolf, Pinokkio, De Drie Biggetjes en nog veel meer sprookjesfiguren laten zich horen en zetten het moeras totaal op zijn kop!

Namen Junioren Dansmariekes: Suze Duivenvoorde, Luna Willemse, Amber Aarrtman, Froukje Heemskerk, Hilde van den Burg, Maud Immerzeel, Merel Knippers, Suzy Heemskerk, Joy Laros, Pien Aartman, Sophie van den Burg
 

 

Senioren dansmariekes

© Fotografie Studio Royale

De Senioren Dansmariekes

De Senioren Dansmariekes bestaan dit jaar uit elf meiden. De showdans is gebaseerd op de muziek van de hitmusical ‘On Your Feet’! Deze musical gaat over het hartverwarmende leven van Emilio en Gloria Estefan. Alle Latin popsongs die hen bekend hebben gemaakt komen voorbij, zoals ‘Conga’, ‘Get On Your Feet’ en ‘Rhythm is Gonna Get You’. Are you ready to party? Let’s Conga!


De Dansmariekes van de Kaninefaaten worden begeleid door een zestal leidsters: Malon de Kan, Mandy van den Burg, Milou van Duin, Robina Damen, Roos Turenhout en Yalisa Franck.

Namen Senioren Dansmariekes:
Anna Heemskerk, Fleur Edelaar, Iris Knippers, Marielle Rol, Rosanne Lut,
Roxy van Tol, Sharon vd Burg, Sterre Peters, Iris Turenhout,
Katie Aartman en Kiki Meiland.

Dansmariekecommissie

Edwin Dobbe Voorzitter groep jeugd
Arjen Plug Voorzitter groep dansmariekes
Yalisa Franck Secretaris
René Bierman Penningmeester
Robina Damen Leidster senioren dansmariekes
Roos Turenhout Leidster senioren dansmariekes
Mandy van den Burg Leidster junioren dansmariekes
Malon de Kan Leidster junioren dansmariekes
Milou van Duin Leidster junioren dansmariekes
Lonneke Hinnen Trainster
   
   

                        

Decorbouwers

Ook dit jaar is er weer een mooi decor gemaakt voor beide showdansen, vervaardigd door
Patrick van Schie, Jan Aartman en Michiel van Schooten.

Creatieve productieteam

Het creatieve productieteam dat vier jaar geleden is gevormd heeft ook dit jaar weer de handen ineen geslagen om vol enthousiasme nieuwe showkleding te maken voor de junioren en senioren dansmariekes van De Kaninefaaten.
Na menig zweetdruppeltje achter de naaimachine is het de dames gelukt om de dansmariekes er werkelijk fantastisch uit te laten zien tijdens hun optredens.

 

Trainingen

Het seizoen van de dansmariekes loopt van september t/m juni.
Na de carnavalsperiode wordt er tot en met juni gewoon doorgetraind om in conditie te blijven en het dansniveau te behouden. De training voor beide dansgardes duurt dan één uur in plaats van anderhalf uur.

De trainingen vinden plaats op maandagavond in een eigen dansruimte, genaamd “De Voltage”. Deze bevindt zich in “De Schelft”.

De junioren dansmariekes trainen van 18.30 – 20.00 uur, en de senioren dansmariekes trainen van 20.30 – 22.00 uur.

Indien nodig wordt er in de maanden september, oktober en november extra getraind.

Waar kunt u onze dansmariekes bewonderen?

Om onze dansmariekes aan het werk te zien kunt u o.a. de volgende evenementen van carnavalsvereniging "De Kaninefaaten" bezoeken:

  • De Elfde van de Elfde viering
  • Het carnavalsliedfestival
  • Het dansmariekefestival
  • De diversen voorbals
  • Het 55+ carnaval
  • De Boerenbruiloft

Ook dansmarieke worden?

Als je interesse hebt om ook dansmarieke bij carnavalsvereniging "De Kaninefaaten" te worden houd dan na het carnaval goed de krant in de gaten, want daarin doen wij een oproep om je aan te melden voor de jaarlijkse auditie. Vrijwel ieder jaar vindt dit plaats in maart of april.

Uiteraard kun je ook altijd contact opnemen met één van de leidsters, zij staan je altijd te woord om een en ander uit te leggen. Wel stellen wij wat eisen om dansmarieke te worden nl:

  • Je moet minimaal 10 jaar oud zijn om lid te worden van de junioren dansmariekes
  • Je moet minimaal 15 jaar oud zijn om lid te worden van de senioren dansmariekes
  • Je moet ritmegevoel en aanleg voor dansen hebben
  • Je moet uiteraard enthousiast zijn.

Mail naar : dansmariekes@kaninefaaten.nl

Cremer

« terug