10 december 2018

Deelnemersavond (aankomend) tonneprossers

Deelnemersavond (aankomend) tonneprossers

Op 19 december organiseert CV De Kaninefaaten haar deelnemersavond voor de kandidaat-tonneprossers. Deze gastvrije avond wordt speciaal voor alle deelnemers aan het Tonneprossen 2019 gehouden. Ervaren tonneprossers als Gerrit Heen-en-Weer en Paultje Pils staan klaar om jou alle ins-en-outs van het Tonneprossen te vertellen. Een unieke gelegenheid voor een kijkje achter de schermen dus. Tevens is de begeleidingscommissie Tonneprossen aanwezig. De avond wordt gehouden in Café van der Geest en begint om 20:00 uur. Deze avond kan je ook sparren met je collega-prossers over je pros.

Prossen is het houden van een kleine conference van niet meer dan 11 minuten. De tonneprosser neemt onder andere de actuele lokale politiek en andere nieuwswaardige gebeurtenissen uit de streek op de hak. Hoewel het belangrijkste is, dat wat er gezegd wordt, kan inventief gebruik van hulpmiddelen een verrassende dimensie aan de pros geven.

Denk jij een aankomende Stand-Up-Comedian te zijn en wil je jezelf verder ontdekken? Dan wil Carnavalsvereniging de Kaninefaaten uit Noordwijkerhout graag met je in contact komen. De Kaninefaaten organiseren al bijna 40 jaar het Tonneprossen.
Het komend jaar is het Tonneprossen op 25 januari 2019.

Ga jij voor de hoofdprijs of de door allen gedeelde eervolle tweede plaats? Stuur dan een mail naar tonnepros@kaninefaaten.nl. Nadere informatie is te verkrijgen bij Ruud Hooghiemstra; telnr. 0252-375 307. Of kom gewoon geheel vrijblijvend op 19 december 2018 naar de Residentie, Café Van der Geest in de Zeestraat.

Reageer

Reactie *
Naam *
Education
E-mailadres *
toon adres op website
Twee plus acht =  
(* = verplichte velden)  
       » cancel
23 november 2018

TONNEPROSSERS GEZOCHT

TONNEPROSSERS GEZOCHT

GEEF EEN BOOST AAN JE CARRIÈRE MELD JE SNEL AAN!

Wordt Tonneprosser bij de Kaninefaaten. Ben jij rap van de tongriem gesneden en wil je een boost aan je carrière geven? Wie de functie Tonneprosser op zijn CV heeft staan geeft aan over een dosis goede humor en goede contactuele eigenschappen te beschikken.

Dit jaar zal het Tonneprossen plaatsvinden in De Residentie op vrijdag 25 januari 2019. Vorig jaar won Adrianus van Noortwijck( prosnaam van Ard Zandbergen) de prestigieuze Jaap Aartman Bokaal. Vele ervaren rotten schitteren al jaren op het podium van de Residentie der Kaninefaaten, Café Van der Geest. De jeugd is in opkomst. Wie herinnert zich niet de magistrale optredens van Guus de Jong, Dirk Deurmat of Paultje Pils

CV De Kaninefaaten is altijd op zoek naar nieuw prostalent. Leeftijd speelt geen rol, belangrijk zijn een Kokkerhouts hart hebbende en kunnen spreken met het hart op de tong. Ga jij de uitdaging aan en bezorg jij de Kokkerhouters een avondje gieren, lachen en brullen?.Je staat er niet alleen voor! Samen met je ervaren collega-prossers bereid je je voor op die mooie avond. Meedoen is dus belangrijker dan winnen. De Jaap Aartman Bokaal is de hoofdprijs en tweede prijzen zijn de eervolle Jackpot.

Aanmelden kan op tonnepros@kaninefaaten.nl of Ruud Hooghiemstra (casarujos1@casema.nl; telnr. 375307).

Het deelnemersoverleg is gepland in de Raadskamer van Café van der Geest op woensdagavond 19 december 2018 vanaf 20:30u.

Reageer

Reactie *
Naam *
Education
E-mailadres *
toon adres op website
Vier plus negen =  
(* = verplichte velden)  
       » cancel
18 november 2018

onze meiden in de prijzen

onze meiden in de prijzen

Vandaag hebben onze dansmariekes hun dansen laten zien op het jaarlijkse dansfestival Intrada in Reeuwijk.
Zowel de junioren als de senioren dansmariekes behaalde de 1e prijs in de categorie show dansen.
In de categorie garde dansen behaalden de senioren de 2e plaats, de junioren werden in deze categorie 4e.
Wat een fraaie prestatie! We zijn natuurlijk heel trots op onze dansmariekes.
Gefeliciteerd meiden!

 

Reageer

Reactie *
Naam *
Education
E-mailadres *
toon adres op website
één plus negen =  
(* = verplichte velden)  
       » cancel
15 november 2018

Wil jij beroemd worden !?

Wil jij beroemd worden !?

Jazeker!! Wil jij beroemd worden?? Let dan goed op en kom in actie!

Kun je een beetje zingen en kun je een bestaand liedje ombouwen tot iets nieuws, of helemaal vanuit het niets een liedje maken?

Lijkt het je helemaal te gek om als de nieuwe Snollebollekes, Jetty Pallettie, Lamme Frans, Partyfriex, Alpenzusjes of welke feestartiest dan ook, op een podium te staan en een zaal aan het hossen te krijgen?

Doe dan mee met het Carnavalsliedfestival, en wie weet scoor jij alleen of met een groepje de nieuwste carnavalskraker.

Wie weet wordt er een nieuw volkslied voor onze fusiegemeente geschreven!?

Carnavalsvereniging De Kaninefaaten geeft je de kans om op deze gezellige avond te stralen als in je wildste dromen!!

Zorg dat het liedje op 31 december af is en meld je zo snel mogelijk aan op liedfestival@gmail.com, want dit gezellige festival wordt volgend jaar al op zaterdagavond 12 januari gehouden in een geheel vernieuwde feestzaal in De Schelft.

Het liedje mag overal over gaan, dus doe eens gek en zet die stap om een echte B.N-er ( bekende Noordwijkerhouter ) te worden.

En kun je niet zingen, kom dan als publiek gezellig kijken, want dat het gezellig wordt is zeker!

Reageer

Reactie *
Naam *
Education
E-mailadres *
toon adres op website
Twee plus negen =  
(* = verplichte velden)  
       » cancel
12 november 2018

Prins Blackjack en Prinses Red Velvet , het 59e prinsenpaar

Prins Blackjack en Prinses Red Velvet , het 59e prinsenpaar

Achter deze namen gaan Jacco Aartman en Jacqueline Oor schuil.
Jacco is de zoon van Rien en Leny Aartman, helaas is zijn vader overleden. Hij heeft 1 zus Angelique en een broer Rien.
Onze prins is al sinds 1982 medewerker van de vereniging. Begonnen als Babyfaat en later door naar de WOB, waarvan hij ook 7 jaar voorzitter is geweest.
Natuurlijk heeft vele malen meegedaan in de Optocht, zowel bij de wagens als bij de individuelen en paren. Ook was in 2007 hij getuige van Boer Bakker Bolletje.
Genoeg carnavals ervaring om dit jaar voor te gaan in Kokkerhoutse carnaval.


De Prinses is van oorsprong geen Noordwijkerhoutse, maar is inmiddels wel heel goed ingeburgerd! Ze heeft 1 broer en 1 zus (die inmiddels ook in Noordwijkerhout woont)

Ze is ook actief binnen de vereniging met het steken van de bloemstukken in de zaal op 11-11  en op de prinsenwagen tijdens de optocht. Sinds 2 jaar is ze actief lid van het productieteam van de Dansmariekes.

Samen hebben ze 2 dochters Katie van 17 en Pien van 15 die allebei bij de Dansmariekes dansen.

Prins Blackjack en Prinses Velvet houden van een feestje en zijn graag onder de mensen.
Dat gaat dus helemaal goed komen dit jaar!

 

Wij wensen Prins Party en Prinses Showbizz en Prins Blackjack en Prinses Red Velvet heel veel plezier.

Reageer

Reactie *
Naam *
Education
E-mailadres *
toon adres op website
Acht plus twee =  
(* = verplichte velden)  
       » cancel
11 november 2018

Prins Party en Prinses showbizz

Prins Party en Prinses showbizz Mijn naam is Kane Heemskerk en ben 15 jaar.  Ik heb een oudere broer Nick en een jongere broer Skip. Mijn ouders zijn Erik en Marja Heemskerk, beter bekend als de eigenaren van
Café 't Feest van Harry '  & Restaurant ' TO ME@T ‘ & Catering ‘ Bij de Buren '
Mijn prinsen naam:  Prins Party

Mijn prinses is Daantje van der Poel ( 16 jaar ) dochter van Danny en Franka van der Poel.

Daantje heeft nog een oudere broer Roy, een oudere zus Laila en een jongere broer Bink. Daantje is al mijn hele leven een vriendin van mij en zij houdt ook erg van gezelligheid en feestjes.
Haar naam: Prinses  Showbizz.

 

 

Reageer

Reactie *
Naam *
Education
E-mailadres *
toon adres op website
Twee plus drie =  
(* = verplichte velden)  
       » cancel
28 september 2018

De Kaninefaaten brengen hun jaarlijkse bezoek aan de donateurs

De Kaninefaaten brengen hun jaarlijkse bezoek aan de donateurs Een jaarlijks terugkerende gebeurtenis is het bezoeken van de donateurs in september en oktober. De komende week trekken de Kaninefaaten er letterlijk op uit om de donateurskaarten bij de desbetreffende eigenaren thuis af te geven. Met een donateurskaart heeft iemand toegang tot de internetverkoop of voorrang tijdens de voorverkoopavond op woensdag 20 februari 2019. 
Interesse om donateur te worden van C.V. De Kaninefaaten? Aanmelden kan via donateur@kaninefaaten.nl 
Een donateurskaart voor 2019 kost EUR 10.00 per stuk. 

Reageer

Reactie *
Naam *
Education
E-mailadres *
toon adres op website
één plus twee =  
(* = verplichte velden)  
       » cancel
26 september 2018

In memoriam Herman Leenderts

In memoriam Herman Leenderts

Op maandag 24 september 2018 ontvingen wij het droeve bericht dat Herman Leenderts op die dag is overleden. De gezondheid van Herman was de afgelopen jaren beetje bij beetje slechter geworden. En ook zijn geheugen liet hem steeds meer in de steek. Maar ondanks dat kwam het overlijdensbericht toch nog onverwachts.

Herman is in 1977 lid geworden van carnavalsvereniging De Kaninefaaten en werd actief in diverse commissies. Na een onderbreking van een paar jaar werd hij in 1986 opnieuw lid. Direct trad hij toen als secretaris toe tot het bestuur. Die functie heeft Herman negen jaar, de maximale termijn, naar volle tevredenheid bekleed.

Zijn organisatietalent kwam hierbij goed van pas. Zijn verslagen van vergaderingen waren altijd uitgebreid en van grote kwaliteit, waarbij een vrolijke noot niet ontbrak.

In 1988 is Herman gekozen tot 29e Prins der Kaninefaaten. In die tijd was hij amanuensis, technisch-onderwijsassistent, op College Leeuwenhorst. En als verwijzing naar die functie koos hij voor de prinsennaam Réaumur. Dat was een Franse natuurkundige uit de17e eeuw. Samen met zijn vrouw Ger als prinses is Herman dat seizoen hét boegbeeld geweest van het carnaval in Noordwijkerhout.

In 1999 heeft Herman een punt achter zijn actieve carnavalscarrière gezet. Als senator bleef hij op enige afstand de activiteiten van de vereniging volgen. Hij was trouwe gast op de senioren middagen en altijd aanwezig bij de prinsverkiezingen. Daarnaast woonde hij met grote regelmaat de senaatsvergaderingen bij.

Maar op een gegeven moment verslechterde de gezondheid van Herman zienderogen. Het lukte niet meer om de Senaatsvergaderingen te volgen en ook de carnavalsactiviteiten werden hem te zwaar. Gelukkig was hij wel in staat om de jaarlijkse carnavalsavond in Munnekeweij bij te wonen. Hij genoot dan zichtbaar wanneer hij “zijn cluppie” in vol ornaat voor zich zag staan.

Wij verliezen in Herman een sympathiek en aimabel mens en een zeer gewaardeerd oud bestuurslid, oud-Prins en senator. Wij zijn hem dankbaar voor alles wat hij -met name als secretaris- voor de vereniging heeft gedaan en heeft betekend.

Wij wensen Ger, de kinderen, kleinkinderen en de overige familie heel veel sterkte om dit grote verlies te dragen.

 

Dolf Hulspas, voorzitter Senaat der Kaninefaaten.

Frits Warmerdam, voorzitter carnavalsvereniging De Kaninefaaten.

Reageer

Reactie *
Naam *
Education
E-mailadres *
toon adres op website
Twee plus acht =  
(* = verplichte velden)  
       » cancel
21 september 2018

Kaninefaaten hebben oplossing voor De Schelft!

Kaninefaaten hebben oplossing voor De Schelft!

Carnavalsvereniging de Kaninefaaten is ervan overtuigd De Schelft te kunnen behouden. Binnen twee maanden, wordt De Schelft omgetoverd in een waar museum. Met o.a. het Rijksmuseum is al afgestemd dat een aantal heuse pronkstukken naar Noordwijkerhout komen. De opening is op 11 november. Bent u erbij?

Op zondagavond 11-11 is het dan zover. De Schelft wordt dan feestelijk heropend. Wellicht treft u schilderijen aan met afbeeldingen van Napoleon, of Marilyn Monroe. Duidelijk is dat De Schelft de plaats moet worden met bijzondere museumstukken! Het genereert zo meer inkomsten voor De Schelft en zet Noordwijkerhout nog beter op de kaart. Kortom alle reden om De Schelft te behouden.

De heropening wordt een spetterende gala-avond. De avond wordt begeleid door ‘Soulbeach’ een band met grote bekendheid in onze streek. Daarnaast zijn zangeres Maan en zanger Django Wagner van de partij! Maar ook de Dansmariekes, zowel de junioren als de senioren, trainen al maanden om grandioze optredens te kunnen vertonen.

Het hoogtepunt van deze avond is natuurlijk de bekendmaking van de 59e prins der Kaninefaaten. En natuurlijk wordt ook de 52e prins der Babyfaaten bekend gemaakt.

Wie mag De Schelft als een waar museum gaan openen om 11 minuten over 11? Wie wordt de 59e prins der Kaninefaaten? Bent u erbij?

Hopelijk heeft u al kaarten weten te bemachtigen. Heeft u nog geen kaarten? Dan kunt u deze kopen bij Ton sur Ton (Havenstraat 21) en Vink Multimedia (Dorpsstraat 19a) in Noordwijkerhout.

 

Reageer

Reactie *
Naam *
Education
E-mailadres *
toon adres op website
Vijf plus twee =  
(* = verplichte velden)  
       » cancel
8 september 2018

Creatievelingen gezocht!

Creatievelingen gezocht! Voor onze Communicatie Groep zijn we op zoek naar grafisch vormgevers/DTP-ers.

De communicatie Groep verzorgt alle media uitingen van onze vereniging en bestaat uit 16 man/vrouw.  Daarvan zijn er 3 vormgevers en zij kunnen wel wat hulp gebruiken. Van een poster voor een evenement, een banner voor social media en het opmaken van ons lijfblad De Kaninefaat, alles komt voorbij.
Lijkt het je wat om je creativitiet hierop los te laten, stuur dan een mail naar info@kaninefaaten.nl
 

Reageer

Reactie *
Naam *
Education
E-mailadres *
toon adres op website
Vier plus twee =  
(* = verplichte velden)  
       » cancel
Naar alle nieuwsitems