26 september 2018

In memoriam Herman Leenderts

In memoriam Herman Leenderts

Op maandag 24 september 2018 ontvingen wij het droeve bericht dat Herman Leenderts op die dag is overleden. De gezondheid van Herman was de afgelopen jaren beetje bij beetje slechter geworden. En ook zijn geheugen liet hem steeds meer in de steek. Maar ondanks dat kwam het overlijdensbericht toch nog onverwachts.

Herman is in 1977 lid geworden van carnavalsvereniging De Kaninefaaten en werd actief in diverse commissies. Na een onderbreking van een paar jaar werd hij in 1986 opnieuw lid. Direct trad hij toen als secretaris toe tot het bestuur. Die functie heeft Herman negen jaar, de maximale termijn, naar volle tevredenheid bekleed.

Zijn organisatietalent kwam hierbij goed van pas. Zijn verslagen van vergaderingen waren altijd uitgebreid en van grote kwaliteit, waarbij een vrolijke noot niet ontbrak.

In 1988 is Herman gekozen tot 29e Prins der Kaninefaaten. In die tijd was hij amanuensis, technisch-onderwijsassistent, op College Leeuwenhorst. En als verwijzing naar die functie koos hij voor de prinsennaam Réaumur. Dat was een Franse natuurkundige uit de17e eeuw. Samen met zijn vrouw Ger als prinses is Herman dat seizoen hét boegbeeld geweest van het carnaval in Noordwijkerhout.

In 1999 heeft Herman een punt achter zijn actieve carnavalscarrière gezet. Als senator bleef hij op enige afstand de activiteiten van de vereniging volgen. Hij was trouwe gast op de senioren middagen en altijd aanwezig bij de prinsverkiezingen. Daarnaast woonde hij met grote regelmaat de senaatsvergaderingen bij.

Maar op een gegeven moment verslechterde de gezondheid van Herman zienderogen. Het lukte niet meer om de Senaatsvergaderingen te volgen en ook de carnavalsactiviteiten werden hem te zwaar. Gelukkig was hij wel in staat om de jaarlijkse carnavalsavond in Munnekeweij bij te wonen. Hij genoot dan zichtbaar wanneer hij “zijn cluppie” in vol ornaat voor zich zag staan.

Wij verliezen in Herman een sympathiek en aimabel mens en een zeer gewaardeerd oud bestuurslid, oud-Prins en senator. Wij zijn hem dankbaar voor alles wat hij -met name als secretaris- voor de vereniging heeft gedaan en heeft betekend.

Wij wensen Ger, de kinderen, kleinkinderen en de overige familie heel veel sterkte om dit grote verlies te dragen.

 

Dolf Hulspas, voorzitter Senaat der Kaninefaaten.

Frits Warmerdam, voorzitter carnavalsvereniging De Kaninefaaten.

Reageer

Reactie *
Naam *
Education
E-mailadres *
toon adres op website
Zeven plus zes =  
(* = verplichte velden)  
       » cancel
Naar alle nieuwsitems